Susanna Hietala

opettajan esittely

KOULUTUS:

Musiikkipedagogi AMK (2015), pääaine: klassinen laulu

pääaineen opettajat: Ulla Raiskio ja Tarja Mäki-Latvala

Muusikko AMK (2012), pääaine: sävellys

pääaineen opettajat: Hannu Pohjannoro, Jovanka Trbojevitch, Jyrki Linjama

Musiikkitieteen maisteriopiskelija (2020->)

Muut opinnot:

- 2 vuotta muusikko-opintoja Lahden konservatoriossa (laulunopettaja: Erika Harjukoski, sävellys: Kari Karjalainen), sekä mestarikursseja, joissa opettajina Ritva Auvinen ja Marjut Hannula

- Psykologian perusopinnot Tampereen Avoimessa yliopistossa

- Psykologian aineopinnot ja syventäviä opintoja Jyväskylän yliopistossa

- Puhetieteen opintoja harrastuspohjalta

Työkokemus laulunopetuksessa: yli 10 vuotta

Opetuskielet:

Suomi, Englanti / Finnish, English

auttava kielitaito: ruotsi, ranska, italia


Omin sanoin:

Hei!

Olen Susanna Hietala, ja pidän laulutunteja Orivedellä Vapaa Sointi -toiminimellä. Asun Eräjärvellä, mutta opetustilani löytyy helppojen junayhteyksien päästä Oriveden asemalta, Pasin tehtaalta.


Keskityn ensisijaisesti yksinlaulun opettamiseen, vaikka toki myös keikkailen tilauksesta laulajana, ja pidän myös äänityöpajoja ryhmille, jos sellaista toivotaan, ja muut aikatauluni antavat myöten. Aloitin laulunopetuksen harjoittelun jo itse vielä opiskellessani, joten opetuskokemusta on kertynyt jo yli 10 vuoden ajalta. Opettaminen onkin minulle kutsumustyö; uudet äänet, laulajat ja persoonat kiinnostavat ja inspiroivat, olipa kyseessä sitten sävelkorvaansa kehittävä ja/tai ääntään etsivä aloittelija, tai jo kokenut keikkailija.

Aloitin itse intensiivisen laulamisen teini-ikäisenä bändiharrastusten myötä ja nykyään musiikilliset kiinnostuksenkohteeni yltävät lähes laidasta laitaan. Yksi tärkeimpiä asioita laulamisessa on mielestäni se, että laulaja saa kehittyä omana itsenään, omien taipumustensa ja mielenkiinnon kohteidensa pohjalta kuitenkin niin, että yhteinen tavoitteemme on terve ja kestävä ääni. Olen opiskellut klassista laulua eri opettajilla yli kymmenen vuotta, ja nämä opinnot ovat myös oman opetustyöni pohja.

Säveltäminen on nykyään minulle satunnaisempi harrastus, mutta teen kyllä sekä sävellys- että sovitustöitä tilauksesta, jos muut aikataulut sen sallivat, sekä mentoroin tuoreita säveltäjän alkuja verkossa tai lähiopetuksessa.

Olen Laulupedagogit ry:n ja Suomen Musiikkilääketieteen Yhdistyksen (SMULY) jäsen, ja osallistun mm. yhdistysten järjestämiin koulutuksiin mahdollisuuksieni mukaan. Omassa työssäni koen erityisen tärkeäksi sen, että saan oppia uutta tutustuessani uusiin ääniin ja ihmisiin. Haluan myös omalta osaltani lisätä etenkin aikuisille suunnattujen musiikkiharrastusten saavutettavuutta ja monipuolisuutta (ei pääsykokeita tai perusteettomia ikärajoitteita..!). Autan myös mielelläni erilaisissa äänenkäyttöön liittyvissä haasteissa (esim. laulutraumat, äänen heikkous, esiintymisjännitys, hengitystekniikan puutteet, äänen rasitusongelmat, ikääntyvän äänihaasteet).


Kysy lisää: vapaasointi@gmail.com tai varaa laulutuntisi heti: vello.fi/vapaasointi

Laulamisiin! :)

T. Susanna