Susanna Hietala

Laulunopettajan esittely

KOULUTUS:

Musiikkipedagogi AMK (2015), pääaine: klassinen laulu

pääaineen opettajat: Ulla Raiskio ja Tarja Mäki-Latvala

Muusikko AMK (2012), pääaine: sävellys

pääaineen opettajat: Hannu Pohjannoro, Jovanka Trbojevitch, Jyrki Linjama

Musiikkitieteen maisteriopiskelija (2020->)

Jyväskylän Yliopisto

Muut opinnot:

- 2 vuotta muusikko-opintoja Lahden konservatoriossa (laulunopettaja: Erika Harjukoski, sävellys: Kari Karjalainen), sekä mestarikursseja, joissa opettajina Ritva Auvinen ja Marjut Hannula

- Psykologian perusopinnot Tampereen Avoimessa yliopistossa

- Psykologian aineopinnot osana maisterintutkintoa

- Puhetieteen opintoja harrastuspohjalta

Työkokemus laulunopetuksessa: yli 10 vuotta

Opetuskielet / Voice lessons in:

Suomi, Englanti / Finnish, English

auttava kielitaito: ruotsi, ranska, italia


Omin sanoin:

Hei!

Olen Susanna Hietala, ja pidän laulutunteja Orivedellä Vapaa Sointi -toiminimellä. Asun Eräjärvellä, mutta opetustilani löytyy keskeisestä paikasta Oriveden Kampukselta.

Keskityn ensisijaisesti yksinlaulun opettamiseen, vaikka toki myös keikkailen tilauksesta laulajana, ja pidän myös äänityöpajoja ryhmille, jos sellaista toivotaan, ja muut aikatauluni antavat myöten. Aloitin laulunopetuksen harjoittelun jo itse vielä opiskellessani, joten opetuskokemusta on kertynyt jo yli 10 vuoden ajalta. Opettaminen onkin minulle kutsumustyö; uudet äänet, laulajat ja persoonat kiinnostavat ja inspiroivat, olipa kyseessä sitten sävelkorvaansa kehittävä ja/tai ääntään etsivä aloittelija, tai jo kokenut keikkailija.

Aloitin itse intensiivisen laulamisen teini-ikäisenä bändiharrastusten myötä ja nykyään musiikilliset kiinnostuksenkohteeni yltävät lähes laidasta laitaan. Yksi tärkeimpiä asioita laulamisessa on mielestäni se, että laulaja saa kehittyä omana itsenään, omien taipumustensa ja mielenkiinnon kohteidensa pohjalta kuitenkin niin, että yhteinen tavoitteemme on terve ja kestävä ääni. Olen opiskellut klassista laulua eri opettajilla yli kymmenen vuotta, ja nämä opinnot ovat myös oman opetustyöni pohja. Säveltäminen on nykyään hyvin satunnainen harrastus, mutta tarkastelen laulettavia kappaleitakin mielelläni myös säveltäjän näkökulmasta.

Olen Laulupedagogit ry:n, Suomen Musiikkilääketieteen Yhdistyksen (SMULY) , sekä Kangasalan Musiikinystävien jäsen, ja osallistun mm. yhdistysten järjestämiin koulutuksiin ja tapahtumiin mahdollisuuksieni mukaan. Omassa työssäni koen erityisen tärkeäksi sen, että saan oppia uutta tutustuessani uusiin ääniin ja ihmisiin. Haluan myös omalta osaltani lisätä etenkin aikuisille suunnattujen musiikkiharrastusten saavutettavuutta ja monipuolisuutta (ei pääsykokeita tai perusteettomia ikärajoitteita..!). Autan myös mielelläni erilaisissa äänenkäyttöön liittyvissä haasteissa (esim. laulutraumat, äänen heikkous, esiintymisjännitys, hengitystekniikan puutteet, äänen rasitusongelmat, ikääntyvän äänihaasteet).

Opiskelen Jyväskylän Yliopistossa musiikkitiedettä, ja laajana sivuaineena psykologiaa. Tavoitteenani on valmistua filosofian maisteriksi v.2023, jolloin saavutan myös psykologian opettajan pätevyyden. Tutkimuspuolella minua kiinnostavat musiikki ja neurotieteet, ja etenkin laulamisen ja lauletun musiikin kuuntelun vaikutukset aivojen rakenteelliseen ja toiminnalliseen muokkautumiseen musiikillisissa kuntoutusmuodoissa.


Kysy lisää: vapaasointi@gmail.com tai varaa laulutuntisi heti: vello.fi/vapaasointi

Laulamisiin! :)

T. Susanna