Susanna Hietala
Laulunopettajan esittely

Hei!

Olen Susanna Hietala, ja opetan musiikkia Vapaa Sointi -toiminimellä. Valmistuin säveltäjäksi Tampereen ammattikorkeakoulusta vuonna 2012, ja laulupedagogiksi vuonna 2015.
Keskityn nykyään ensisijaisesti yksinlaulun opettamiseen, vaikka toki myös keikkailen tilauksesta laulajana, ja pidän myös äänityöpajoja ryhmille, jos sellaista toivotaan, ja muut opetusaikatauluni antavat myöten. Aloitin laulun opettamisen harjoittelun jo itse vielä opiskellessani, joten opetuskokemusta on kertynyt jo 10 vuoden ajalta. Opettaminen onkin minulle kutsumustyö; uudet äänet, laulajat ja persoonat kiinnostavat ja inspiroivat, olipa kyseessä sitten sävelkorvaansa kehittävä ja/tai ääntään etsivä aloittelija, tai jo kokenut keikkailija.
Aloitin itse intensiivisen laulamisen teini-ikäisenä bändiharrastusten myötä. Tällöin kiinnostuksen kohteena oli ensisijaisesti metallimusiikki, mutta nykyään musiikilliset kiinnostuksenkohteeni yltävät lähes laidasta laitaan. Yksi tärkeimpiä asioita laulamisessa on mielestäni se, että laulaja saa kehittyä omaksi itsekseen, omien taipumustensa ja mielenkiinnon kohteidensa pohjalta kuitenkin niin, että ääni pysyy terveenä ja vahvistuu kestävällä tavalla. Olen opiskellut klassista laulua yli kymmenen vuotta ja nämä opinnot ovat myös oman opetustyöni pohja.
Säveltäminen on nykyään minulle satunnaisempi harrastus, mutta teen kyllä sekä sävellys- että sovitustöitä tilauksesta, jos muut aikataulut sen sallivat.

Olen Laulupedagogit ry:n ja Suomen Musiikkilääketieteen Yhdistyksen (SMULY) jäsen, ja osallistun mm. yhdistysten järjestämiin koulutuksiin mahdollisuuksieni mukaan. Olen myös suorittanut psykologian perusopinnot avoimessa yliopistossa, ja opiskellut omaksi ilokseni puhetieteen perusteita, sekä ihmisen fysiologiaa ja anatomiaa. Kaikista arvokkainta oppia on mielestäni kuitenkin ollut opetustyö itsessään, ja olenkin todella kiitollinen kaikille niille laulavaisille, joiden kanssa olen saanut työskennellä.


Ota yhteyttä ja kysy lisää, niin avataan yhdessä uusia ovia! :)